Το Έργο μας

Δίνουμε σε κάθε έργο την προσοχή στη λεπτομέρεια, που του αξίζει. Έτσι είμαστε περήφανοι για κάθε ένα από αυτά.

Δήμος Αθηναίων

Σχέδιο Επενδύσεων για Κλιματική Ουδετερότητα 2030: Ένα Φιλόδοξο Βήμα για την Αθήνα 

Η PlanBe είχε την τιμή να αναπτύξει το απαιτητικό έργο του Σχεδίου Επενδύσεων για Κλιματική Ουδετερότητα έως το 2030 για την πόλη της Αθήνας. Το έργο αυτό στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της πόλης, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοοικονομικών και στρατηγικών προσεγγίσεων. 

Βασικές Κατευθύνσεις του Σχεδίου 

  1. Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Στρατηγικής: Διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου πλαισίου οικονομικής και χρηματοοικονομικής διαχείρισης, με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030. 

  1. Οργάνωση Δημόσιων Πόρων: Εστίαση στην στρατηγική κινητοποίηση και αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων δημόσιων πόρων. 

  1. Προσέλκυση Ιδιωτικών Επενδύσεων: Δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενισχύει τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον. 

Οφέλη του Έργου 

Η υλοποίηση του Σχεδίου αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα για την πόλη και τους κατοίκους της: 

  • Βελτιωμένη Ποιότητα Ζωής: Ενίσχυση πράσινων υποδομών και μείωση της ρύπανσης. 

  • Οικονομική Ανάπτυξη: Δημιουργία νέων ευκαιριών και θέσεων εργασίας στον τομέα της πράσινης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

  • Ανθεκτικότητα στις Κλιματικές Προκλήσεις: Ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πόλης απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Η PlanBe είναι υπερήφανη που συμμετείχε ενεργά στην εκτέλεση αυτού του έργου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο πράσινης και βιώσιμης Αθήνας. 

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου

Πρότυπο Παρατηρητήριο Βιώσιμης Ανάπτυξης 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, με τη στήριξη και καθοδήγηση της PlanBe, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δημιουργία του Πρότυπου Παρατηρητηρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το Παρατηρητήριο αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο σχεδιασμένο για την παρακολούθηση, αξιολόγηση και ενίσχυση της πορείας των Δήμων της Πελοποννήσου προς την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ. 

Στόχοι και Λειτουργία του Παρατηρητηρίου 

  • Καθιέρωση Κοινών Δεικτών: Δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου δεικτών, βασισμένου σε διεθνή πρότυπα, για την αποτύπωση της προόδου των Δήμων. 

  • Συνοχή Πολιτικών: Ευθυγράμμιση των δημοτικών πολιτικών και δράσεων με τους ΣΒΑ, προωθώντας συντονισμένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. 

  • Ενίσχυση Διακυβέρνησης: Υιοθέτηση συνεργατικών μεθόδων ηγεσίας, ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και βελτίωση της διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων. 

  • Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή: Υποστήριξη της περιοχής στην υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών προσαρμογής, σύμφωνα με τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο. 

Οφέλη του Παρατηρητηρίου 

Το Παρατηρητήριο ενισχύει τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της Πελοποννήσου: 

  • Κοινή Μεθοδολογία: Ανάπτυξη ενοποιημένου συστήματος για τη συλλογή δεδομένων και αξιολόγηση της προόδου των Δήμων. 

  • Ενίσχυση Συνεργασιών: Δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου που προωθεί την ανταλλαγή καλών πρακτικών. 

  • Αξιοποίηση Χρηματοδοτήσεων: Συλλογή και ανάλυση δεδομένων για την αναζήτηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. 

 

Μια Καινοτόμα Προσέγγιση 

Η αξιοποίηση διεθνών προτύπων (ISO 37101, 37120, 37122) και σύγχρονων τεχνολογιών καθιστά το Παρατηρητήριο ένα πρότυπο εργαλείο για τη διαχείριση πόλεων, προσαρμοσμένο στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. 

Δείτε περισσότερα για το Παρατηρητήριο και τις δράσεις του: 

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Το 2ο Voluntary Local Review (VLR) στην Ελλάδα

Ο Άγιος Δημήτριος γίνεται μόνο ο δεύτερος Δήμος στην Ελλάδα που εκδίδει VLR, σηματοδοτώντας ένα πρωτοποριακό ορόσημο στο ταξίδι της χώρας προς τη βιωσιμότητα.

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γίνεται ο δεύτερος δήμος της χώρας που αναλαμβάνει Εθελοντική Τοπική Αναθεώρηση (VLR) των δράσεών του για την περίοδο 2020-2021. Με την έκδοση του VLR, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ευθυγραμμίζει τις πολιτικές του με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, μετρώντας τις επιδόσεις του και δημοσιεύοντας ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος παραμένει προσηλωμένος στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ατζέντα 2030, κάνοντας μια δυναμική είσοδο στην παγκόσμια σκηνή, ακολουθώντας το παράδειγμα πρωτοπόρων πόλεων όπως η Νέα Υόρκη, το Ελσίνκι και η Βαρκελώνη. Ταυτόχρονα, ο Δήμος αποκτά ένα ισχυρό διαβατήριο για ένταξη σε Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά Προγράμματα Χρηματοδότησης.

 

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Sustainable Development Report 2020-2021

Ο διετής απολογισμός για τα έτη 2020 και 2021 του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στοχεύει στην ανάδειξη της συμβολής του Δήμου στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Η έκθεση αυτή έχει πραγματοποιηθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα GRI και αποτελεί μια συνολική αναφορά στην πρόοδο και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί προς την επίτευξη των SDGs. Από τη μείωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προστασία της βιοποικιλότητας, η έκθεση αναδεικνύει τις πολυσύνθετες προσπάθειες και τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί. Μέσα από αναλυτικά δεδομένα και παραδείγματα, η έκθεση προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Αγίου Δημητρίου για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος, ενθαρρύνοντας περαιτέρω διάλογο και συνεργασία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

 
test.jpg

Δήμος Σκιάθου

Το 1ο Voluntary Local Review (VLR) στην Ελλάδα

Το πρώτο VLR στην Ελλάδα σχεδιάζει και παρουσιάζει το “Skiathos 2030”, το όραμα, την αποστολή και τη στρατηγική του Δήμου Σκιάθου, χρησιμοποιώντας τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), για να περιγράψει πως ο Δήμος βλέπει τη ζωή στη Σκιάθο το 2030 και ταυτόχρονα πως θα ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις για ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο για όλους.

Ο Δήμος Σκιάθου, ως ο πρωτοπόρος στη δέσμευση για την επίτευξη των 17 SDGs στην Ελλάδα, είναι ο 1ος Δήμος της χώρας και 21ος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που έχει στρατηγική ευθυγραμμισμένη με την Agenda 2030 του ΟΗΕ, με σκοπό να οδηγήσει στην προώθηση και ενίσχυση της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης. 

Εκθέσεις Απολογισμού Βιωσιμότητας 2020-2022

Αυτές οι εκθέσεις περιγράφουν τη στρατηγική βιωσιμότητας της Αναβάθμιση Α.Ε., η οποία στοχεύει να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων και στον πλανήτη μας, πραγματοποιώντας επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον σωστό τρόπο.

Αυτές οι εκθέσεις βιωσιμότητας συμμορφώνονται με το GRI της Αναβάθμιση Α.Ε. και έχουν ήδη αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους της Αναβάθμιση Α.Ε, των οποίων η συμβολή είναι σημαντική στη διαφορά και τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 
ασφα.PNG

Δήμος Ρόδου

Υποβολή Πρότασης για την πρόσκληση AT08 - Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας με την ανάπτυξη και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Η πρόταση συμβάλλει στην υλοποίηση βασικών εθνικών στρατηγικών στόχων: • Ψηφιακές υπηρεσίες σε πολίτες σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες και συναλλαγές • Σύγχρονες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας • Χώρα και ενίσχυση της ψηφιακής καινοτομίας

 
δφγσηγ.PNG

Δήμος Ρόδου

Μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού της Πόλης της Ρόδου

 


Η μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού της Ρόδου, θα λειτουργήσει ως πυξίδα για να μεταμορφώσει ολόκληρη την πόλη της βήμα προς βήμα, ενώ αποτελεί μέρος της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου Ρόδου Περιλαμβάνει την απεικόνιση υφιστάμενων υποδομών, πολιτικών, δράσεων και δράσεων που θα επιτρέψουν στην πόλη να γίνει μια βιώσιμη, ανθεκτική και έξυπνη πόλη.

 
xiromero d111.png

Δήμος Ξηρομέρου

Εγκατάσταση σημείου Wi-Fi στο Xiromero (WIFI4EU)

Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ένας από τους 90 Έλληνες Δήμους-νικητές του δεύτερου γύρου Κλήση WiFi4EU και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi σε πολίτες και τουρίστες.

Ο Δήμος επιδιώκει βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη, μέσω μιας στρατηγικής που στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν.

 
skiathos_cover_gr (1).jpg

Δήμος Σκιάθου

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2023

 


Ο κύριος σκοπός αυτού του Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι να αναδείξει τα τοπικά πλεονεκτήματα της Σκιάθου και να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης της κοινότητας. Ο κύριος στόχος του Δήμου Σκιάθου είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η επίτευξη των στρατηγικών στόχων της βιώσιμης ανάπτυξής του.

 
planbe_coverprint+%282%29.jpg

Δήμος Σαντορίνης

Μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού αθλητικών εγκαταστάσεων

 

Έξυπνη μέτρηση και αξιοποίηση πληροφοριών μέσω των εγκαταστάσεων. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και γενικά να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι της αειφόρου ανάπτυξης της Σαντορίνης, βάσει των στόχων Βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

shutterstock_770518525 (1).jpg

Δήμος Οινουσσών

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2023

Ένα πενταετές Επιχειρηματικό Σχέδιο αποτελεί υποχρέωση για όλες τις δημοτικές αρχές, κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών τους ως διοίκηση. Εμείς δεν το βλέπουμε απλώς σαν υποχρέωση. Το θεωρούμε μια ευκαιρία πρώτης κατηγορίας να παρέχουμε λύσεις που μπορούν να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη των Οινουσσών.

nikaia.jpg

Δήμος Αγ. Ι. Ρέντης-Νίκαιας

Μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού

Η διαμόρφωση μιας Στρατηγικής Ψηφιακού Μετασχηματισμού είναι κάτι παραπάνω από απλή επιλογή διασκορπισμένων νέων τεχνολογικών εργαλείων. Πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το δημοτικό εξειδικευμένο προσωπικό, έναν χάρτη πορείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Αγ. Ι. Ρεντίς-Νίκαιας, με προσεκτικό τρόπο.

20200528_122426.jpg

Δήμος Σκιάθου

Εγκατάσταση Wi-Fi Spot στο λιμάνι της Σκιάθου (WiFi4EU)

Η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί τη δωρεάν πρόσβαση σε σύνδεση Wi-Fi για πολίτες σε δημόσιους χώρους. Ο δήμος της Σκιάθου επέλεξε να εξοπλίσει το κύριο λιμάνι του  με Wi-Fi Spot και τώρα προσφέρει με υπερηφάνεια δωρεάν Wi-Fi υψηλής ταχύτητας σε πολίτες και τουρίστες. Συνεργαζόμενοι με τον συνεργάτη μας Cisco, το παραδώσαμε σε λιγότερο από ένα μήνα.